Fribiljetter till basket med Köping Stars

Senäte Fastigheter AB är stolt sponsor till Köpings Stars som inlett säsongen mycket bra.

Vi har fått ett antal fribiljetter som vi kan erbjuda våra hyresgäster och det är först till kvarn som gäller. Biljetterna kan hämtas ut på vårt kontor på Scheelegatan 7 på våra kontorstider, måndag-fredag 09:30-11:30 samt torsdagar mellan 15:00-17:00. 

Uthyrningen och lokalkontoret i Lidköping är stängt torsdag den 14 november!

2019-11-12

Torsdag den 14 november är uthyrningen och lokalkontoret stängt pga utbildning.

Välkomna på fredag den 15 november när vi har öppet som vanligt igen.

Hälsningar,
Vi på Senäte 

Nya öppettider på lokalkontoret i Lidköping

2019-10-10

Från och med fredagen den 11 oktober 2019 har vi ändrat öppettiderna för vårt lokalkontor och uthyrning i Lidköping.
De nya tiderna är helgfria tisdagar-fredagar mellan kl. 09.30-12.00.
Välkomna!

Hälsningar,
Vi på Senäte

FRÅGOR OM VÄRMEN

När sätts värmen på egentligen?

Värmen sätts på med automatik när det blir kallt utomhus. Ju kallare det är ute desto varmare vatten skickas ut till elementen. På elementen sitter en termostatventil som känner av temperaturen i lägenheten. När termostaten känner att det är 20 grader i rummet stängs vattenflödet i elementet av. Efter ett tag svalnar elementet till samma temperatur som i rummet. Det är därför man ibland kan känna att elementen är kalla fast det är minusgrader ute. Om det blir kallare än 20 grader i rummet igen ser termostaten till att elementen värms upp på nytt.

Under hösten kan det uppfattas som kallt inomhus och man undrar varför värmen inte går igång. Men lugn, värmen kommer så snart inomhustemperaturen börjar gå ner mot 20 grader. Under sommaren har det i de flesta fall varit betydligt varmare inne och man har vant sig vid den högre temperaturen. Dessutom är det ofta lite fuktigt på hösten och det gör att man upplever det som kallare.

 

Har du rätt temperatur i Din lägenhet?

 

Senäte eftersträvar att inomhustemperaturen i Din lägenhet under uppvärmningssäsongen ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att det ska vara minst 20 grader och av miljöskäl högst 21 grader.

 

Om Du upplever att det är kallt kan Du börja med att mäta temperaturen hemma hos Dig. Du mäter en meter från yttervägg och på en meters höjd från golvet. Om det är under 20 grader kan Du kontrollera följande:

 

Har Du ställt några möbler framför elementen?

Har Du hängt gardiner för termostaten, som då känner av en högre temperatur och slår av värmen för tidigt?

Är elementet varmare nedtill och kallare upptill?  Då kan det behöva luftas, gör då en felanmälan.

Är däremot elementet kallt nedtill och varmt upptill så är allt i sin ordning.

 

Vid väderomslag kan det vara bra att ha lite tålamod då det kan ta lite tid för värmesystemet att komma igång. 

 

Drar det kallt från fönstren?

De flesta äldre hus ventileras med hjälp av självdrag. Det innebär att frisk luft kommer in genom fönstren (ventil eller springa i överkant av fönstret).  Det kan vara frestande att sätta igen ventiler eller täta fönstret när det är kallt ute. Gör inte det!

En ventil behöver stå minst några millimeter öppen och fönster behöver släppa in luft även på vintern. Om du tätar ventiler/fönster kommer ventilationssystemet att sättas ur spel. Luften som strömmar in är viktig för att du ska få ett bra inomhusklimat och dessutom hjälper luften till att sprida värmen från elementet ut i lägenheten.

Kontoret i Degerfors är stängt 12-22 september

Under tiden 12-22 september 2019 är kontoret stängt. Vid felanmälan och akuta ärenden kan ni ringa huvudkontoret på telefon 0510 - 860 80.

Falköpingskontoret återöppnat!

Efter ombyggnad och renovering är kontoret i Falköping återöppnat med ordinarie entré.

Ombyggnad av Falköpingskontoret

På grund av ombyggnad av kontoret i Falköping så har vi nu ett provisoriskt kontor på baksidan av fastigheten på Smedjegatan 4.