Kontoret i Degerfors är stängt 4-5 oktober

Kontoret i Degerfors är stängt 4-5 oktober. Vid felanmälningar och akuta ärenden kan ni ringa huvudkontoret på telefon 0510-860 80.

Hyreshöjningar i Lidköping på grund av kommunala höjningar 2019

Lidköpings kommun har beslutat att kraftigt höja avgiften för vatten- och avlopp (den så kallade VA-taxan) för hyreslägenheter. Samtidigt sänks avgiften för villor!
Avgiften består dels av en fast avgift och en rörlig avgift. Den rörliga avgiften höjs med 13% både för hyreslägenheter och för villor. Vad avser den fasta avgiften så höjs denna för hyreslägenheter i vårt fastighetsbestånd med 706 kr per år och lägenhet samtidigt som den fasta avgiften för villor sänks med 630 kr!
Totalt blir höjningen av VA-taxan för en hyreslägenhet 955 kr per år och lägenhet. Detta innebär en höjd avgift med ca 80 kr per månad för varje lägenhet. Höjningen träder ikraft från den 1 januari 2019.
En stor del av den hyreshöjning vi begär i år består således av kommunens höjning av VA-taxan. 
Vi har protesterat kraftigt hos kommunen mot denna höjning som vi anser är orättvis och som slår hårt mot alla hyreslägenheter. Att samma avgift samtidigt sänks för villor gör förstås inte det hela bättre. Vi anser att detta innebär att våra hyresgäster får betala för att villaägarna ska få en sänkning. Vi har inte fått någon rimlig förklaring av kommunen till hur man kommit fram till höjningen eller varför den sker. 

Ej reklam

Om ni inte vill ha reklam så kan ni ringa och få en klisterlapp med "EJ REKLAM, TACK!". 

Vi söker platschef i Falköping

Tjänsten som platschef är varierande och du kommer ha många bollar i luften. Du ansvarar för uthyrning av lägenheter och lokaler i Falköping och kontakten med hyresgäster. Som platschef har du personalansvar för en arbetsgrupp med fastighetsskötare och hantverkare. 

Låter det intressant?
Läs mer och ansök på www.premier.se

Vi söker platschef i Lidköping

Tjänsten som platschef är varierande och du kommer ha många bollar i luften. Du ansvarar för uthyrning av lägenheter och lokaler i Lidköping och kontakten med hyresgäster. Som platschef har du personalansvar för en arbetsgrupp med fastighetsskötare och hantverkare. 

Låter det intressant?
Läs mer och ansök på www.premier.se

Vi söker platschef i Lidköping och Falköping

Tjänsten som platschef är varierande och du kommer ha många bollar i luften. Du ansvarar för uthyrning av lägenheter och lokaler i Lidköping alt Falköping och kontakten med hyresgäster. Som platschef har du personalansvar för en arbetsgrupp med fastighetsskötare och hantverkare. 

Låter det intressant?
Läs mer och ansök på www.premier.se

Att tänka på:

Fett och matolja: 

Fett som du exempel har använt vid matlagning ska inte spolas ner i avloppet. Även om det rinner ner när du spolar med varmt vatten, kommer det längre ner i rörsystemet att stelna och bilda beläggningar i rören. Beläggningarna kan växa och orsaka proppar och översvämningar som är kostsamma och tidskrävande att åtgärda. 
Om du har friterat eller av annan anledning ska göra dig av med en större mängd fett, låt det svalna  och häll det i en plastflaska eller annan förpackning som du försluter och lämnar till din avfallsanläggning i kommunen. En mindre mängd fett kan i försluten förpackning läggas i den vanliga soppåsen. 
Tips: Ta för vana att alltid torka ur din stekpanna med hushållspapper och släng det i soporna innan du diskar pannan.