Kontoret stängt

Kontoret i Degerfors är stängt 10--14 augusti 2018. 

Totalt eldningsförbud

Totalt eldningsförbud har införts 

Förbudet inkluderar alla typer av eldar, även grillar, campingkök och annan öppen låga utomhus. Även grillning i sin egen trädgård är förbjudet.

Eldningsförbudet innebär att man inte får grilla, varken på anlagda grillplatser eller i egen trädgård. Förbudet omfattar användning av grillkol, ved, gasol, t-sprit eller andra fasta, flytande eller gasformiga bränslen. Detta gäller alla typer av grillar, även gasolgrillar. Förbudet gäller inte elgrillar, men det är bra att tänka på att de avger hög värme vilket kan skapa glöd om de står på brännbart underlag.

Tips på svalare inomhustemperatur!

Här följer lite tips på hur du får det lite svalare inomhus.

Vi har en fantastisk sommar men många har det jobbigt i värmen, framförallt när man ska sova.  Här följer lite tips på vad du kan göra för lite svalare inomhustemperatur:

  • Försök att stänga ute solen genom att dra för gardinerna under dagen om det är möjligt. Stäng alla fönster så snart solen tittar fram och behåll dem fortsatt stängda under den varmaste delen av dagen. Öppna fönstren när det är tillräckligt svalt ute.
  • Solisolerade gardiner ger bra skydd mot solens värme. Du kan också hänga ljusa lakan för fönstren om du saknar persienner eller om de inte räcker till.
  • Sov med öppet fönster om det är möjligt. Välj de fönster som är strategiskt bäst placerade så att den svalare luften börjar blåsa in redan på kvällen. Det hjälper också att hålla innerdörrar öppna under dagen, även garderobsdörrar och köksluckor, det gör nämligen att dagsvärmen inte lagras på samma sätt och att det går snabbare att få det svalt på kvällen.
  • Korsdrag tidigt på morgonen kan fungera bra beroende på vilket läge dina fönster är på fastigheten. Se till att stänga ute solen på södersidan och öppna sedan två fönster i var ände av bostaden. En liten glipa räcker.
  • Du kan även prova att spreja ett lakan med kallt vatten. Häng det sedan för ett öppet fönster, så kommer vinden som passerar in genom att fönstret att kylas ner.
  • Införskaffa en vanlig bordsfläkt och placera den så att den får upp den svalare luften från golvet och blåser varm luft upp mot taket. Lämna inte en fläkt på i ett rum där ingen vistas, då blir rummet faktiskt bara varmare.
  • Stäng av alla värmekällor i bostaden. Använd inte spisen eller den vanliga ugnen, ät gärna något kallt istället. Använd mikrovågsugnen för att äta något varmt. Stäng av datorn när du inte använder den och låt inte tv:n stå på i värmealstrande stand-by-läge.
  • Undvik all form av varmt vatten och ånga. Vänta med att tvätta och laga mat tills det mörknar.
  • Ta gärna en kall dusch innan du ska sova.

Kontoret i Gävle är stängt den 23-25 juli

Kontoret i Gävle är stängt den 23-25 juli. Vid felanmälan och akuta ärenden kan ni ringa huvudkontoret på telefon 0510-860 80.

Uthyrningen i Lidköping semesterstängd!

Uthyrningen semesterstängd!

Under tiden 23 juli - 20 augusti är uthyrningen semesterstängd. 

Tisdagen den 21 augusti öppnar vi igen och har öppet samma telefontider som vanligt, dvs vardagar 9,45-11,45 på telefonnummer 0510-488711. 

Vi önskar er en fortsatt härlig sommar och välkomna åter!

Hälsningar
Vi på Senäte

Falköpingskontoret stängt vecka 29.

Kontoret i Köping semesterstängt

Kontoret och uthyrningen har semesterstängt och öppnar åter den 23 juli.

Vid felanmälan och akuta ärende kontakta huvudkontoret på telefon 0510-860 80.

Välkommen åter!