Hoppa till innehåll
Hem » Nyhetsarkiv » Solhagsvägen 20. Bostadskö och visningslägenheter

Solhagsvägen 20. Bostadskö och visningslägenheter

Nu kan vi äntligen meddela datum för visning av lägenheter och när kön kommer att släppas på vårt bygge på Solhagsvägen 20 även kallat kvarteret Skatan.

Visningslägenhet
Onsdagen den 8 juni kommer det finnas möjlighet att titta på 2 stycken lägenheter (2 rum och kök 54 kvm, 3 rum och kök 68 kvm). Passa på att anmäla er till visningen för att på plats kika på hur de färdiga lägenheterna kommer att vara utrustade och hur de kan se ut med möbler.
Anmäl er till visningen på 0510-860 80 eller via mail lidkoping@senate.se.

Bostadskö
Kö för att hyra en av dessa hyreslägenheter kommer släppas onsdagen den 15 juni klockan 10:00
Kön kommer vara en fysisk kö på vårt lokalkontor på Industrigatan 4.

UTHYRNINGSPOLICY FÖR BOSTÄDER PÅ SOLHAGSVÄGEN 20

Senäte eftersträvar lugna och trygga bostadsområden. Det skapar vi genom att ha en bra balans mellan olika människor i våra bostadsområden och hus. Vi strävar efter att våra kunder skall trivas och bo kvar hos oss.

Vi har en bostadskö där kundens intresseanmälan måste uppdateras var sjätte månad för att inte fall ur systemet. För att söka bostad måste man ha fyllt 18 år.

Våra lägenheter annonseras ut på hemsidan, där man kan söka den lägenhet man är intresserad av.

Våra lägenheter ska användas som permanentbostad och hyresgästen ska stadigvarande bo och vara folkbokförd på lägenhetens adress.

Kundbedömning

Innan uthyrning sker en kreditkontroll där vi gör en bedömning av sökandens betalningsförmåga. En kontroll görs för att säkerställa att sökanden inte har betalningsanmärkningar, obetalda hyresskulder eller på annat sätt misskött tidigare boende.

Det är tillräckligt att det är sannolikt att hyresgästen har möjlighet att betala hyran vid en kalkyl av vad hushållet har kvar att leva på efter att hyran är betald.

Antalet personer som ska bo i bostaden skall vara rimligt i förhållande till bostadens storlek. För att förhindra osunda boendeförhållanden i våra fastigheter så har vi riktlinjer mot trångboddhet. Vi följer den generella rekommendationen från Boverket angående hur många som får bo i en lägenhet. Detta innebär följande:

1 rum och kök               max 2 personer
2 rum och kök              max 3 personer
3 rum och kök              max 4 personer
4 rum och kök              max 6 personer

Omflyttning inom Senäte

Generellt gäller att du ska ha bott i minst ett år innan ny bostad erbjuds. Undantag från denna regel kan göras om särskilda skäl finns. Sådana skäl kan vara långvarig sjukdom, familjebildning, separation eller förändrade ekonomiska villkor.

Website made with ♡ by Dotter & Döse