Hoppa till innehåll
Hem » Uthyrningspolicy

Uthyrningspolicy

Uthyrningspolicy

Senäte hyr ut bostäder i egen regi i Lidköping, Skara, Falköping, Degerfors, Köping och Gävle.

Vår vision är ”Ett tryggt boende för hela livet med närhet till sin hyresvärd”. Vårt mål är att erbjuda ett tryggt boende med hög service samt ett utvecklat hållbarhetstänk.

Målet med vår uthyrning är att skapa ett varaktigt, tryggt och trevligt boende i välskötta miljöer.

Vi vill arbeta med människor som visar ett personligt intresse för sitt boende och för det område och den lägenhet de vill bo i. Rätt kund till rätt bostad är grundtanken i vår uthyrning. Det innebär att vi, med hänsyn till såväl kund som befintliga hyresgäster och företagets bästa, fäster stor vikt vid valet av kund. Varje uthyrning skall leda till att hyresgästen uppfattar bostaden som prisvärd och att den motsvarar ställda krav på läge, storlek, standard och tillgång till förväntad service. Vi väljer kunder som skall trivas och bo länge hos oss.

Vi har ingen bostadskö utan en intressebank som bygger på att du är aktivt sökande. För att Du ska kunna erbjudas en lägenhet måste Du först anmäla Dig som bostadssökande till vår intressebank. Vi sparar Din intresseanmälan i sex månader.

För att hyra bostad hos oss måste Du vara minst 18 år. Din inkomst skall stå i rimlig proportion till hyran och kunna styrkas skriftligen. Vi tar alltid en kreditupplysning och förväntar oss goda referenser från tidigare hyresvärdar.

Vi har samma förväntningar på de som redan bor hos oss idag som på Dig som söker bostad. Vi prövar betalningsförmågan och inga återkommande störningar, betalningsanmärkningar eller hyresskulder får finnas.

Antalet personer som ska bo i bostaden skall vara rimligt i förhållande till bostadens storlek. För att förhindra osunda boendeförhållanden i våra fastigheter så har vi riktlinjer mot trångboddhet. Vi följer den generella rekommendationen från Boverket angående hur många som får bo i en lägenhet. Detta innebär följande: 1 rum och kök – max 2 personer, 2 rum och kök – max 3 personer, 3 rum och kök – max 4 personer, 4 rum och kök – max 6 personer.

Omflyttning inom Senäte

Generellt gäller att du ska ha bott i minst ett år innan ny bostad erbjuds. Undantag från denna regel kan göras om särskilda finns. Sådana skäl kan vara långvarig sjukdom, familjebildning, separation eller förändrade ekonomiska villkor.

Website made with ♡ by Dotter & Döse